Beskyttelse av varemerke

Det er anbefalt at du registrerer ditt varemerke i stedet for å satse på en innarbeidelse i markedet.
Det er anbefalt at du registrerer ditt varemerke i stedet for å satse på en innarbeidelse i markedet.

I de fleste jurisdiksjoner kan du oppnå en viss grad av beskyttelse gjennom såkalt innarbeidelse. Nøyaktig hva som kreves for innarbeidelse av et varemerke vil variere fra land til land, men generelt må du 1) dokumentere at varemerket bare er ditt, 2) at du har bygd opp et velkjent merke over en viss tid, 3) at varemerket er kjent over hele landet og ikke bare lokalt og 4) at eventuell tredjeparts bruk påfører deg en målbar skade.

Det kan være både kostbart og vanskelig å dokumentere disse forholdene tilstrekkelig. Generelt er det derfor anbefalt at du registrerer ditt varemerke i stedet for å satse på en innarbeidelse i markedet. Ikke minst fordi du i prosessen med innarbeidelse alltid risikerer at noen andre registrerer varemerket og derfor kan få en rett til dette som medfører at du må stanse bruken av ditt eget varemerke.

Petter Stordalens prestisjehotell «The Thief» risikerer å bli navnløs. Hotellkongen har nylig tapt varemerkerettighetene til Nordic Choice Hotels sin store luksussatsing «The Thief» på Tjuvholmen i Oslo. Hotellet åpnet i januar 2013, men eieren søkte aldri om varemerkebeskyttelse. Tabben kan vise seg å bli kostbar.

Derimot var Ylvis-brødrene Vegard og Bård tidligere ute, og har søkt om å varemerkeregistrere «Ylvis» og «What does the fox say».

Du kan motta GRATIS og UFORPLIKTENDE informasjon om hvordan du kan registrere ditt varemerke ved å klikke her.

Uavhengig informasjon, guider og artikler om varemerke og registrering av varemerke.